Eix temàtic

Des dels inicis, el FIC-CAT dedica cada edició a un eix temàtic diferent, sempre relacionat amb algun àmbit de la indústria cinematogràfica.


La 14a edició està dedicada a la producció (productors i productores) i, per aquest motiu, s'atorgarà un premi especial a la millor producció de totes les produccions de la Selecció Oficial. No obstant això, les obres presentades a concurs seran de temàtica i gènere totalment lliures, sense cap condicionament que no estigui contemplat a les BASES.FIC-CAT 2022 especial PRODUCCIÓ


Entre paraula i acció, entre la imatge somiada i la batalla persistent del rodatge: el cinema, com la vida, és un debat constant entre el desig i la realitat. En aquesta lluita irresoluble, només ells i elles són capaços d’unir tots dos extrems en improbable equilibri: són les productores i productors a qui ara rendim homenatge.


Somiadors pragmàtics, cinèfils incansables, confidents en la llum i en la foscor, fan dels límits possibilitats insospitades fins a esborrar del seu vocabulari la paraula “no”. Fan de la idea inicial, un repte doble. Fan de la inseguretat, empenta. Fan del bloqueig, acció. Fan.


Hem passat mesos tancades i tancats en el terreny de la imaginació. Escrivint, planificant, somiant les pel·lícules de les nostres vides que la realitat ens negava. És el moment de retrobar-nos amb la pràctica: de tornar a la batalla, de pujar als cels, i baixar als inferns i, en paraules de Herzog, esgarrapar la pel·lícula de les mans del diable. És el moment de les productores i dels productors. Us estàvem esperant.  


Víctor Alonso