Què som

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que posa a l'abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d'arreu del món— l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, de compartir experiències i de potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua que ens és pròpia. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores.


Des del 2008

Nascut l'any 2008, el Festival s'ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències del cinema en català i les noves tecnologies aplicades a la producció audiovisual.


Compromís amb la llengua

El FIC-CAT és l'únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana. Després de dotze anys de Festival hem constatat que tenim professionals de llarga trajectòria i una indústria que no té res a envejar a la d'altres països semblants al nostre. I el que és més important: tenim voluntats creatives, materials imaginatius, històries ben narrades, realitzacions de molta qualitat, nois i noies que volen aprendre... i des del FIC-CAT ens proposem impulsar tot aquest potencial creatiu.


Referència

El Festival s'ha consolidat definitivament com el certamen de referència del cinema actual rodat en català. Comptem amb un gran volum de produccions; la participació del sector cinematogràfic és una evidència; l'assistència d'espectadors i espectadores (presencials i virtuals) ha doblat les de les últimes edicions; cada edició passen per la catiga vermella del festival un gran nombre de directors i directores, productors, muntadors i muntadores, intèrprets, guionistes, músics, localitzadors, crítics, mitjans de comunicació... Ah, i tot això en una àmple programació en els 8 dies de Festival.


Educació

I finalment, continuem refermant les accions educatives iniciades des de fa més de deu anys amb l'alumnat dels centres docents i universitats del país per tal de promoure l'aprenentatge i l'ús dels codis del llenguatge audiovisual i multimèdia.


Convenis de col·laboració

Pel que fa a les sinergies, hem iniciat o hem renovat els convenis de col·laboració existents amb:

CCMA Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

ACC Acadèmia del Cinema Català

Direcció General de Política Lingüística

Filmoteca de Catalunya

VOC►Òmnium Cultural

CFF Catalunya Film Festivals

Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Universitat Rovira i Virgili de Tarragona

ECIR Escola de Cinema de Reus

Institut Pere Martell de Tarragona

AulaMèdia

SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

MICE Mostra Internacional de Cinema Educatiu del País Valencià

FILMETS Badalona Film Festival