Jove 48 hores

Premisses


Aquest any demanem que compliu dues premisses relacionades amb el FIC-CAT 2023:

1. Amb motiu de l’eix temàtic del FIC-CAT 2023, “El cinema, als cinemes”, us demanem que en algun moment de l’obra, es digui la frase “El cinema, als cinemes”. Intenteu que estigui contextualitzada, que el seu ús no es vegi forçat ;)

2. El FIC-CAT d’enguany reivindica el cinema vist en sales de cinema i farem un homenatge a Josep Maria Vallès, responsable del Museu del Cinema de Vilallonga del Camp i projeccionista amb més de 50 anys d’experiència. Per això, us demanem que la vostra producció estigui en format horitzontal, evitant així formats verticals o quadrats, per respectar al màxim l’essència del cinema vist en sales, en tant que la vostra producció, si és seleccionada, es podrà veure en el marc del Festival a la pantalla del Teatre del Casino Municipal. 


Recordeu:

· Durada màxima 3 minuts (crèdits inclosos)

· En català

· De temàtica, gènere i modalitat lliures

· Envieu el vídeo, 3 fotogrames de l’obra i les següents dades omplertes abans de les 3 de la tarda del diumenge 21 de maig de 2023 per WeTransfer, Google Drive o similar a programacio@fic-cat.catEl concurs


L'objectiu del Festival és incentivar les persones vinculades o aficionades a la creació audiovisual i possibilitar unes creacions espontànies i originals que es visualitzin durant els dies del Festival, i que –alhora– optin al premi Jove 48 Hores.


S’adreça a qualsevol persona de menys de 35 anys, tant aficionada al cinema com professional, amb ganes de gaudir d’una experiència inoblidable.


La categoria Jove 48 Hores consisteix en gravar una peça audiovisual de màxim 3’ en temps rècord: un cap de setmana. El treball guanyador (Millor Jove 48 Hores) serà premiat amb un trofeu i un premi en metàl·lic de 300 €, a més a més del reconeixement públic de l’èxit de l’obra.Procés


1. Realitzar la inscripció (del 31 de març al 17 de maig de 2023) des de la pestanya Inscripcions amb el nom, cognoms, DNI, data de naixement, població, telèfon mòbil i e-mail de la persona o persones participants.


2. Entrar al web del Festival el divendres 19 de maig de 2023, a partir de les 3 de la tarda, i llegir la premissa que ha de formar part del curtmetratge.


3. Gravar i editar lliurement una producció en 48 hores que, en cap cas, pot excedir els 3 minuts de durada, crèdits inclosos, amb els elements tècnics i artístics que cadascú cregui necessaris.


4. Enviar la producció abans de les 3 de la tarda del diumenge 21 de maig de 2023 a programacio@fic-cat.cat.Premi


Totes les produccions presentades formen part de la SELECCIÓ OFICIAL de la modalitat JOVE 48 HORES.


Un Jurat designat pel Comitè organitzador i integrat per 3 persones de la indústria cinematogràfica decideix la producció guanyadora.


El Premi al millor Jove 48 Hores s'endú 300 € i el trofeu del Festival a la persona o persones realitzadores.Edicions anteriors


Jove 48 Hores 2022: Llista de reproducció a YouTube


Jove 48 Hores 2021: Llista de reproducció a YouTube