Marta Bayarri

Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2022


Marta Bayarri

Professió: Actriu, autora i directora. 


Marta Bayarri es forma com a actriu en l'Estudi de Manuel Lillo i Txiqui Berraondo, completant els seus estudis amb els de cant i dansa.

Estudia dramatúrgia a l'Obrador Intl de Dramatúrgia Sala Beckett i Guió Audiovisual a l'Ateneu Barcelonès i la Casa del Cinema de BCN. Cursa assignatures del Grau de Comunicació de la UOC i diferents seminaris amb professionals del sector.

El seu primer curt UNA NIT (2014) va obtenir 50 Seleccions i 6 Premis, destacant el Premi de la Crítica a la Millor Direcció Novell al FIBABC'16.

El seu segon treball, FUGIT (2016), produït també per Momotrup Films, compta amb Miguel A. Faura i David Victori en la producció executiva. Obté més de 65 seleccions, i d'entre elles una vintena de primer nivell, sent Candidat a Millor Curt de Ficció en els Premis Goya 2018.

VACA (2018) compta de nou amb la producció executiva de Miguel A. Faura i Oriol Ruiz. És el seu tercer treball com a autora i directora i, en aquest cas, també el protagonitza juntament amb Pepo Blasco. A l’inici del seu recorregut és seleccionat per l’ICEC per a formar part del SHORTCAT 2019. I després de la seva Premiere al novembre de 2018 a ZINEBI, Bilbao (classe A en la seva categoria, Oscar, Bafta & Goya) obté una acceptació nacional i internacional notable amb més de 80 seleccions oficials a 16 països diferents, 19 premis i la nominació al HBO-Ibero-American Short Film Award al 36è Festival de Cinema de Miami, així com la Candidatura a Millor Curtmetratge de Ficció als Premis Goya 2020. VACA ha estat adquirida per HBO per a la seva emissió als EUA.

Actualment, ha acabat el guió del seu primer llargmetratge, HERA. I està en fase de preproducció del proper curtmetratge, WELCOME TAHIYA (2022).