Norbert Llaràs Carles

Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2022


Norbert Llaràs

Professió: Productor. 


Norbert Llaràs Carles (Lleida 1967) es va llicenciar en Dret per la UAB i cursà estudis financers complementaris. Després d'un breu pas per l'administració pública exercí com a directiu d'una entitat financera fins que l'any 2000 s'incorporà a la productora Zip Films. Amb aquest salt trobava un punt d'equilibri entre la seva formació i les seves inquietuds artístiques (durant anys havia format part de diversos grups teatrals amateurs i havia participat en diversos programes de ràdio dels quals n'escrivia els propis guions).

Essent soci i productor executiu de Zip Films va produïr pel·lícules com "Joves" (2004), "Ruido" (2005), "El Taxista Ful" (2005), "Myway" (2007), "The Ungodly" (2007), "La dona de l'Anarquista" (2008), "Los cronocrímenes" (2009), "Fake Orgasm" (2010), "Negro Buenos Aires" (2010), "Memoria de mis putas tristes" (2011) o "Alpha" (2013), tvmovies com "Estocolm" (2004), "L'Encreuament" (2004), "Electroshock" (2006), "El partit" (2006), "Presumptes implicats" (2007), "El gran concurs" (2007), "Bala de Fogueig" (2010), "Implossion" (2011) i documentals com "Cuba le canta a Serrat" (2004), "Paraules veritables" (2005), "Acaballao" (2006), "Els perdedors" (2007), "Forjadors de la Diada" (2008).

L'any 2014 activa ALHENA PRODUCTION, la seva pròpia productora, amb l'objectiu de produir pel·lícules autèntiques, carregades de motivacions i necessitats per ser fetes, produccions audiovisuals úniques, amb identitat personal i sempre amb esperit universal. 

Vuit anys després de la seva creació, Alhena Production ja acumula quatre llargmetratges de ficció ("Cuinant", "Mil coses que haria por ti", "Matar a Dios" i "Sense Sostre"), dos llargs documental ("The thin line" i "El temps després de la pluja"), una sèrie documental ("Viure als Pirineus") i cinc curtmetratges ("Nada SA","RIP", "La mala fe", "Best seller", "M.O.M" i "Tots els dies d'estiu són tristos"), tots ells premiats en festivals de tot el món, aconseguint més de cent guardons alguns d'ells, i distribuïts en diferents plataformes i televisions tant estatals com d'altres països.

Alhena en aquests moments té un llargmetratge de ficció en postproducció amb l'objectiu de ser presentat en la propera edició del Festival de Sitges, alhora que té diferents projectes en desenvolupament que han participat en diferents fòrums i laboratoris com la Berlinale Talent Project Market, en el Public Pitch del Docsbarcelona, en el Pitchbox de Sitges, en London Film Market, el Fòrum de Coproducció Europa-Amèrica Llatina de Sant Sebastià, el Coproduction Village de Les Arcs, el Mallorca Talent Lab... entre altres. Tots ells pensats per a ser coproduccions.

Actualment presideix PAC, Productors Audiovisuals de Catalunya, l'associació de productors més antiga de l'Estat.