El FIC-CAT comparteix experiències en el Fflash-Hub
El FIC-CAT comparteix experiències en el Fflash-Hub
El FIC-CAT comparteix experiències en el Fflash-Hub
28/09/2022

Del 21 al 23 de setembre va tenir lloc a Barcelona el primer congrés de festivals i mostres de cinema, Fflash-Hub, organitzat per Catalunya Film Festivals amb el suport de l’ICEC, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Catalan films, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura.


El congrés, adreçat a professionals dels festivals de cinema en tots els seus vessants, va incloure nombroses xerrades, tallers i espais de networking, comptant amb la presència de representants de festivals de cinema no només de Catalunya, sinó també d’Espanya i internacionals.


Cris Gambín, codirectora del FIC-CAT, hi va assistir amb l’objectiu de compartir experiències i maneres de fer, per conèixer metodologies i estratègies que puguin ser d’utilitat per al Festival. Va participar en tallers i xerrades sobre la programació, el públic, els mitjans de comunicació, la diversitat, la sostenibilitat o el finançament.


Un dels principals temes que va abordar el congrés va ser la proliferació de plataformes digitals, el que ha suposat una amenaça per a les sales de cinema i, encara més, per als festivals. El propòsit és donar eines als programadors de festivals per motivar el públic a aixecar-se del sofà i acudir a les sales, on es pot veure cinema de qualitat en condicions òptimes.


Gambín valora molt positivament l’assistència a aquest primer congrés, el qual va comptar amb ponents d’altíssim nivell nacional i internacional amb l’objectiu de millorar la gestió dels festivals.


Comparteix: