Emotiva inauguració de la 13a edició del FIC-CAT
 Emotiva inauguració de la 13a edició del FIC-CAT
Emotiva inauguració de la 13a edició del FIC-CAT
05/06/2021

Dissabte 5 de juny, es va donar el tret de sortida a una 13a edició del FIC-CAT que compta amb la novetat del format híbrid, amb projecccions online a TV3 a la carta i presencials al Pavelló Municipal de Roda de Berà. La nova ubicació, que disposa de més capacitat de públic i més espai per mantenir la distància, ha estat engalanada per l'ocasió.


En el primer dia de festival ha tingut lloc l'homenatge pòstum a l’actriu Montserrat Carulla, qui fou membre del jurat del FIC-CAT des de la primera edició. La seva veu recitant el poema ‘La campana de Sant Honorat’, acompanyada de la música en directe de Sergi Clofent i la coreografia de la companyia de ballarins Micromacro, han iniciat l'emotiu acte.


L'homenatge ha comptat amb la presència d'una trentena de companys i companyes, membres del Jurat de passades edicions del FIC-CAT: Jaume Balagueró, Dafnis Balduz, Judith Colell, Marcel Barrena, Silvia Aranda, Anna Barrachina, Àngel Sala, Mireia Aixalà, Marc Parrot, Ivana Miño, Paco Escribano, Jordi Folch, Elisabeth Prandi, Jaume Jordana, Miriam Porté, Paco Poch, Rosa Renom, Albert Carbó, Isona Passola, Maria Molins, Mercè Arànega, Montse Guallar. Tots ells han participat en l'homenatge compartint records i anècdotes amb l'actriu. 


A més, altres companys que no han pogut ser-hi han volgut sumar-se a l'homenatge enviant els seus missatges amb un vídeo: Fermí Fernández, Itziar Castro, Abel Folk, Maria Pau Pigem, Jaume Madaula, Betsy Túrnez, Raimon Masllorens, Júlia Creus, Àurea Márquez, Lluis Danés i la seva filla Vicky Peña. L'acte ha finalitzat amb els la participació dels familiars Roger Peña, Aleix Peña i Mario Gas, i la intervenció del director del festival, Antonio Barrero, que els ha lliurat un record.


A continuació, ha tingut lloc la presentació i projecció del llargmetratge d’Impulsafilm, Zabriskie Films i TV3, TOCATS PEL FOC de Santi Lapeira. L'acte ha comptat amb Sergi Cervera, Jordi Cadellans i Belén Fabra (actors i actriu), Oriol Sala-Patau (cap del departament de Ficció i Cinema de TV3) i Eva Torres (coordinadora de postproducció). La pel·lícula, que s'ha estrenat de manera exclusiva al FIC-CAT, és un drama basat en l’obra de Manuel de Pedrolo amb el mateix títol.


Totes les imatges del dissabte 5 de juny a:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4371186842916027&type=3

Comparteix: