Finalitza el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Finalitza el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Finalitza el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
17/10/2022

Aquest diumenge s’ha posat punt final a la 55a edició del Festival de Sitges, que ha tingut lloc del 6 al 16 d’octubre a l’encisadora localitat barcelonina.


Durant els dies de Festival s’hi han projectat unes 290 cintes entre les diferents categories. Els amants del cinema fantàstic i de terror han pogut gaudir amb tota mena de produccions, des de les més comercials fins a les d’autor.


El FIC-CAT hi ha estat present un any més, per mostrar el seu suport a un dels festivals cinematogràfics més importants de Catalunya. Hi ha assistit els codirectors Cris Gambín i Toni Pinel, amants d’aquest gènere, i els membres del comitè, Antonio Barrero i Pilar Franquet. Durant els dies del festival, han visionat nombroses obres i han participat en activitats i xerrades.


Una de les activitats a destacar, i a la qual hi van assistir els membres del FIC-CAT,  és la taula rodona ‘El públic ens espera? Estratègies, riscos i oportunitats per a la distribució del cinema català’, organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català i el Cicle Gaudí.  


El FIC-CAT i el Festival de Sitges mantenen, des de fa anys, una bona relació. Fruit d’això, el festival rodenc contempla dins la seva programació l’espai ‘Pantalla Sitges’, on es compta amb la presència del director del Festival de Sitges, Àngel Sala, i es projecta un treball que hagi passat pel festival.


Entre les obres premiades en l’edició d’enguany, el curtmetratge ‘Tornar a casa’, d’Ariadna Pastor, s’ha endut el premi SGAE Nova Autoria a millor direcció-realització i guió. El curt va formar part de la Selecció Oficial – Curtmetratges- del FIC-CAT 2022.

Comparteix: