Us presentem l'espot del FIC-CAT 2022!
Us presentem l'espot del FIC-CAT 2022!
Us presentem l'espot del FIC-CAT 2022!
20/04/2022

Realitzat per Audiovisualbox, amb els joves directors Eric Monteagudo i Orió Peñalver al capdavant, l’espot està inspirat en les pel·lícules de ciència ficció estatunidenques dels anys 50, tenint en compte que moltes d’elles van ser intents de superproduccions fetes amb pocs recursos. 


Centrat en l’eix temàtic d’aquesta edició, la producció, l’espot mostra d’una manera molt visual la importància de la producció cinematogràfica (especialment el repartiment del pressupost). De forma gairebé literal, els diners volen durant la realització de la pel·lícula i, en moltes ocasions, cal adaptar els pocs recursos disponibles. 


Per a la gravació de l'espot, s'ha comptat amb la col·laboració d'EMAV Escola de Mitjans Audiovisuals, qui ha cedit material per a la seva realització, i també hi ha col·laborat MTK Space, empresa propietària del plató on es va rodar.  


Sinopsi: 

És de nit. Una dona recull els llençols estesos del pati quan, de sobte, s’aixeca una forta ventada. La dona es gira protegint-se la cara amb les mans i un potent raig de llum l’enlluerna. És un platet volador.

Estem presenciant la típica escena d’abducció de les pel·lícules de ciència ficció dels anys 50. En blanc i negre.

Sobre la imatge, una suma de diners es va descomptant a mida que avança l’escena. Aquesta suma indica el que ens anem gastant en la producció del film, tot indicant el concepte: travelling, ventilador industrial, actriu principal, focus, VFX, etc. La dona està aterrada mirant l’imponent nau. Una figura hominoide avança a través del raig de llum alhora que la suma de diners arriba a 0. La figura segueix avançant fins a descobrir-nos que es tracta d’un senyor ridículament disfressat de marcià.


Equip

Direcció: Eric Monteagudo i Orió Peñalver

Producció: Ana Peña

Actors: Carla Capellas i Genís Lama

Equip tècnic: Sonia Gámiz, Sara Fargas, Cesc Gil i Noel Méndez

Maquillatge i perruqueria: Noelia SevillaL’espot es pot veure actualment en 96 sales de la cadena de cinemes OCINE d’arreu de Catalunya, per gentilesa de Jaume Pahissa, Comunicació Audiovisual. L'estrena oficial va ser l'1 d'abril en les quatre sales del Camp de Tarragona,  i a la setmana següent es va començar a projectar en 92 sales d'arreu del territori. 

Comparteix: