Xerrada "Literatura i cinema. A l'entorn de Maria Rosa", a càrrec de Neus Oliveras
Xerrada "Literatura i cinema. A l'entorn de Maria Rosa", a càrrec de Neus Oliveras
Xerrada "Literatura i cinema. A l'entorn de Maria Rosa", a càrrec de Neus Oliveras
03/05/2024

El FIC-CAT ha col·laborat en la  XXXVII Setmana Cultural de Roda de Berà, organitzada per Les Monges Associació Cultural, amb la coorganització d’una xerrada a càrrec de Neus Oliveras, filòloga catalana i anglesa, investigadora i experta en el dramaturg Àngel Guimerà i la seva obra. 

El motiu d’ escollir la xerrada té doble vessant. D’una banda, l’eix temàtic del FIC-CAT d’enguany és “Cinema i Literatura” i, d’altra banda, es commemora l’any Guimerà, amb motiu dels 100 anys de la seva mort. 


L’acte, celebrat al Casal Les Monges, va ser presentat per Antonio Barrero, fundador del FIC-CAT, i va comptar amb la directora del Festival, Cris Gambín, així com membres del comitè organitzador i la presència de l’alcalde Pere Virgili. El nombrós públic assistent, a qui l’acte se li va fer curt, va gaudir amb les explicacions tan amenes i les anècdotes que va explicar Oliveras. 


Neus Oliveras va explicar una breu biografia de Guimerà i la seva obra, fent  especial incís en la seva obra mestra, Maria Rosa, i les diferents adaptacions de l’obra dutes a la gran pantalla com a llargmetratges, començant per Maria Rosa de Cecil B. DeMille, pel·lícula muda del 1916 protagonitzada per Geraldine Farrar; fins l’última Maria Rosa, adaptada el 1965, dirigida per Armand Moreno i protagonitzada per Núria Espert i Paco Rabal. 


La xerrada forma part d’una sèrie d’activitats prèvies del FIC-CAT 2024, que se celebrarà de l’1 al 8 de juny. Comparteix: