Patricia Sánchez Mora

Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT 2022


Patricia Sánchez

Professió: Productora i Responsable de l’Alternativa Pro.


Va estudiar Biblioteconomia i Documentació a la Universitat d'Extremadura, Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​el postgrau d'Antropologia Visual de la Universitat de Barcelona, ​​Direcció de Producció a la National Film & Television School i Supervisió de Postproducció a la Universitat de Greenwich.


Comença a treballar a l’Alternativa el 2006 com a responsable de la secció d’Escoles i més tard creant l’Alternativa Pro.

El 2013 veu la necessitat de crear un punt de trobada i assessories on creadors i productors de projectes en desenvolupament puguin resoldre els seus dubtes i donin a conèixer les futures obres. És així com fa deu anys comença el programa que es dirà Cinema Pendent.

El 2007 funda la seva pròpia companyia productora Novena Nube (SANMOR Desarrollo Empresarial) amb la qual ha produït diversos llargmetratges i curtmetratges amb recorregut internacional i reconeixement a festivals.

Com a productora executiva ha treballat, entre d'altres, a Sedimentos, d'Adrián Silvestre, Las cuatro esquinas y Madrid, de Kikol Grau o Els camps magnètics, de Lluís de Sola (aquests últims produïts també amb la seva productora).

Com a directora de producció, a més de les 3 obres abans esmentades i diversos curtmetratges, ha treballat a Occidente, de Jorge Acebo, o El Festival de les mentides, de Sílvia Subirós.

Com a cap de producció destaquen Descubriendo a José Padilla de Marta Figueras o Quinqui Stars de Juan Vicente Córdoba.


Té en desenvolupament tres projectes de llargmetratges (ficció, documental i experimental) i un projecte de curtmetratge experimental d'animació.

Ha dirigit i muntat el curtmetratge Mot de passe: Fajara i el capítol de la sèrie de TV3 La Pell dels murs – Núria Toll.

Ha format part del comitè de selecció de l'ICEC i altres comitès de catàlegs autonòmics. També ha participat com a jurat i programadora a festivals de cinema internacionals.