Adrià Guxens

Jurat del Jove 48 Hores del FIC-CAT 2022


Adrià Guxens

Professió: Director. 


Adrià Guxens (Tarragona, 1992) és graduat cum laude en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Direcció Cinematogràfica per l'ESCAC.


El seu primer curtmetratge, La Puerta, és seleccionat al Festival de Toronto (Secció Kids) el 2017. Aquest mateix any, Un instante, de temàtica LGBTI+, es converteix en un gran èxit a YouTube, acumulant més de mig milió de visites, i guanya el premi al Millor Film Estudiantil al Festival de Cinema de Saragossa.


L'any 2018 roda Meiying MG-01, que és seleccionat, entre d'altres, a la Semana de Cine de Medina del Campo i guanya un premi al festival FIC-VIÑA de Xile.


El 2019 Guxens estrena a ZINEBI el seu curtmetratge documental Jin Tian Bu Hui Xia Yu, que també guanya una Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2020, el segon premi als Golden Lenses Awards de la Xina i és un dels projectes preseleccionats per als Premis Gaudí 2021.


En paral·lel, el seu treball de final de carrera, el curtmetratge Preludi, s'estrena al Festival Iberoamericà de Cine Huelva i guanya premis al FIC-CAT 2021 i al Festival de St. Joan d’Alacant 2020, entre d'altres.


Guxens també ha rodat videoclips, fashion films i anuncis. A més, ha estat programador a Venice Days, ha fet de jurat a diversos festivals (Venècia, Guadalajara, Sitges) i ha escrit sobre cinema en algunes publicacions, com la revista Fotogramas.


Actualment exerceix de programador al Festival de Raindance, imparteix classes de direcció a l'ESCAC, treballa en un nou curt LGBTI+, Kokuhaku, i en la seva òpera prima, Tres cançons. El 2020 va publicar la seva primera novel·la, Lazos de sangre, que ja ha esgotat la seva 1a edició.