10 obres competiran pel Premi Jove 48 Hores
10 obres competiran pel Premi Jove 48 Hores
10 obres competiran pel Premi Jove 48 Hores
22/05/2023

Durant aquest cap de setmana ha tingut lloc la realització del Concurs JOVE 48 HORES, la modalitat més jove, fresca i espontània del FIC-CAT. 


Enguany, competiran 10 obres pel premi JOVE 48 HORES, amb un 56% de presència femenina pel que fa a la direcció dels curts. Del total, 5 treballs provenen de les comarques tarragonines i un d’ells s’ha gravat a Londres. Les temàtiques de les produccions són variades: s’hi pot trobar drama, comèdia, sèrie B o terror. 


Els joves menors de 35 anys, que es van inscriure prèviament, tenien per davant tot un repte: realitzar una producció en català d’una durada màxima de 3 minuts, amb crèdits inclosos, en un termini de 48 hores. Tot i que la temàtica, el gènere i la modalitat eren lliures, els treballs participants devien complir dues premisses relacionades amb l’edició d’enguany del Festival. La primera, amb motiu de l’eix temàtic del FIC-CAT 2023, consistia a mencionar la frase “El cinema, als cinemes” en algun moment de l’obra,  en línia amb la reivindicació del cinema vist en sales de cinema; la segona premissa requeria que la producció fos en format horitzontal, evitant formats verticals i quadrats, per respectar al màxim el format de les pantalles de cinema. 


Tots els treballs seleccionats al Concurs JOVE 48 Hores seran projectats el diumenge 11 de juny a les 12:30 hores al Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà, que també acollirà el lliurament de premis el dissabte 17 de juny a les 19 hores. La producció guanyadora la determinarà el Jurat Jove 48 Hores, integrat per Pol Diggler, Júlia Gibert i Hugo Marlo, i s’endurà un trofeu FIC-CAT i 300 euros. 

Aquí hi trobareu tots els treballs presentats a concurs

Comparteix: